Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Δημόσιο να είναι καλά και οι υπόλοιποι...

Πάνε χρόνια από τότε που μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου την εποχή της παράγκας έλεγε ότι δύο ομάδες τον ενδιέφεραν να κερδίζουν. Για τις υπόλοιπες του ήταν αδιάφορο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα. Μόνο που αντί για ομάδες έχουμε ανθρώπους.

To Δημόσιο να είναι καλά και οι υπόλοιποι...

Πριν από λίγο καιρό είχαμε επισκεφθεί κάποιον υψηλά ιστάμενο υπηρεσιακό σε υπουργείο.

Παρότι ο ίδιος ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπνεε τα μένεα κατά πολλών συναδέλφων του στη συζήτηση που είχαμε.

«Αν μπορούσα θα είχα διώξει τη μεγάλη πλειοψηφία από εδώ μέσα. Είναι αδιάφοροι, ευθυνόφοβοι, δεν διαθέτουν κοινή λογική και συνεχώς δημιουργούν προβλήματα στους άλλους», είχε τονίσει αγανακτισμένος.

Αν ήμουν πρωθυπουργός θα επέβαλλα να μην προσλαμβάνεται κανένας στο Δημόσιο αν δεν έχει δουλέψει προηγουμένως για 5 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για να μάθει να σέβεται τους άλλους πολίτες, πρόσθεσε.

Ο ίδιος έβαλλε επίσης κατά του Ανδρέα, λέγοντας ότι κατέστρεψε τη δημόσια διοίκηση με την ισοπέδωση των πάντων, ενώ δεν παρέλειψε να στραφεί κι εναντίον του σχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ισχυριζόμενος ότι στερείται λογική.

Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες και στερεότυπα δεν πρέπει να υπάρχουν.

Όμως, μερικοί δεν λένε να μας αφήσουν να αγιάσουμε.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους μέσα στους επόμενους 4 μήνες, σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

Μέσα στους επόμενους 4 μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και περιορίζεται η μείωση μεταξύ 20% και 25%.

Επίσης, χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και θα επαναπροσλάβει κάπου 500 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν μπει σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Θυμηθήκαμε ακόμη ότι πάνε κάπου δύο μήνες από τότε που βγήκε η απόφαση για αναδρομική κατάργηση των μειώσεων στους ένστολους, αλλά δεν έχει ακόμη καθαρογραφτεί για να δούμε τον λογαριασμό.

Λες και περιμένει πότε θα φύγει η ενοχλητική τρόικα από την Αθήνα για να μην ζητήσει ισοδύναμα μέτρα.

Ούτε έχουμε μάθει για τον λογαριασμό της αυτοεξαίρεσης (στην ουσία) των δικαστικών από το μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας δεν σταματά να υπογράφει αποφάσεις όπως η επέκταση του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών σε περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ. ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, φανταζόμαστε.

Επίσης, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εξετάζουν τι θα γίνει με την κατάργηση κάποιων μειώσεων στις ισόβιες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης περνάει στα γρήγορα σε νομοσχέδιο διάταξη, μεταφέροντας κι εκείνους που νοικιάζουν δωμάτια με πάνω από 9 ή 10 δωμάτια στον ΟΓΑ από τον ΟΑΕΕ, εξοικονομώντας χρήματα.

Κατά διαβολική σύμπτωση, ο ίδιος εκλέγεται στις Κυκλάδες.

Η δε κυβέρνηση, αντί να δώσει μεγαλύτερο επίδομα ή να επεκτείνει χρονικά το υφιστάμενο σε ανέργους ή και να αποπληρώσει πιστωτές του Δημοσίου, προτιμά να διανείμει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ένστολους.

Ούτε νύξη για ενίσχυση του 1,3 εκατ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα ή των άλλων που δεν πληρώνονται επί μήνες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι όλα μπορεί να αλλάξουν, όμως κάποια πράγματα στο Δημόσιο δεν αλλάζουν γιατί δεν το θέλουν οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές, οι δικαστικοί και άλλοι.

Όμως, όσο η χώρα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και η προνομιακή μεταχείριση ομάδων και ατόμων στο Δημόσιο από το πολιτικό σύστημα και άλλους συνεχίζεται, ούτε η ανάπτυξη θα έλθει, ούτε η κοινωνική συνοχή θα επιτευχθεί.

Dr. Money


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v