Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΕ: ΗΠΑ-ΕΕ κατά Κίνας για εξαρτήματα αυτοκινήτων

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαμαρτύρονται από κοινού κατά της Κίνας στον ΠΟΕ.

ΠΟΕ: ΗΠΑ-ΕΕ κατά Κίνας για εξαρτήματα αυτοκινήτων
Λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ένωσαν για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο τις δυνάμεις τους και προσέφυγαν από κοινού κατά της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Οι δύο δυνάμεις κατηγορούν την ασιατική οικονομία ότι διατηρεί αθέμιτους εμπορικούς φραγμούς στις εισαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Η διαμαρτυρία που κατέθεσαν οι δύο δυνάμεις, στρέφεται κατά των ρυθμίσεων που ενθαρρύνουν τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν εγχώρια και όχι εισαγόμενα εξαρτήματα.

Μια τέτοια ρύθμιση είναι η αύξηση των δασμών εισαγωγής από το 10% στο 25%, όταν με τα εισαγόμενα εξαρτήματα κατασκευάζεται πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό ενός οχήματος.

Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι ελπίζουν να εξευρεθεί λύση πριν ξεκινήσει ο ΠΟΕ επίσημες διαδικασίες συμβιβασμού, δηλαδή μέσα σε 60 ημέρες, κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν συμβουλευτικές συνομιλίες.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v