Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bayer:”Λευκός ιππότης” της Schering έναντι Merck

Η Bayer ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει συμφωνημένη προσφορά 16,3 δισ. ευρώ σε ρευστό για τη Schering, αποκρούοντας την ανταγωνιστική επιθετική προσφορά 14,6 δισ. ευρώ της Merck.

Bayer:”Λευκός ιππότης” της Schering έναντι Merck
Η γερμανική βιομηχανία φαρμάκων και χημικών Bayer ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει συμφωνημένη προσφορά 16,3 δισ. ευρώ σε ρευστό για τη Schering, αποκρούοντας την ανταγωνιστική επιθετική προσφορά 14,6 δισ. ευρώ της Merck.

Η Bayer φέρεται να προσέγγισε τη Schering με φιλική προσφορά ”λευκού ιππότη” λίγες ημέρες μετά την επιθετική προσφορά της αμερικανικής Merck.

Η Schering ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την προσφορά της γερμανικής εταιρίας παρασκευής της ασπιρίνης και θα την συστήσει στους μετόχους.

Η Schering είναι η ισχυρότερη βιομηχανία στον κόσμο στην προσφορά αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά τόσο η Bayer όσο και η Merck ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις ογκολογίας της Schering, η οποία διαθέτει θεραπείες για καρκίνους του στήθους και του προστάτη σε ποικίλα στάδια, μια μονάδα που προσέφερε έσοδα 197 εκατ. ευρώ το 2005.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v