Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά 4,3 δισ. ευρώ από BCP για Banco BPI

Στη δημιουργία ”εθνικού πρωταθλητή” στον τραπεζικό κλάδο της Πορτογαλίας φαίνεται να αποσκοπεί η προσφορά ύψους 4,3 δισ. ευρώ της Millennium BCP, της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, για την Banco BPI. ”Οι βασικές μας αγορές είναι η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Ελλάδα”, δήλωσε χθες το βράδυ η BCP. ”Θα εξετάσουμε σοβαρά κάθε ευκαιρία επέκτασης που προκύπτει σε αυτές τις αγορές”.

Προσφορά 4,3 δισ. ευρώ από BCP για Banco BPI
Στη δημιουργία ”εθνικού πρωταθλητή” στον τραπεζικό κλάδο της Πορτογαλίας φαίνεται να αποσκοπεί η προσφορά ύψους 4,3 δισ. ευρώ της Millennium BCP, της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, για την Banco BPI, το πέμπτο μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας.

Η BCP προσφέρει 5,7 ευρώ στη μετοχή, που αντιστοιχεί σε premium 25% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, και 32% σε σχέση με τη μέση τιμή της μετοχής της Banco BPI το τελευταίο τρίμηνο.

Η πορτογαλική τράπεζα είχε αποτύχει πέρυσι να εξαγοράσει την BCR, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας.

”Οι βασικές μας αγορές είναι η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Ελλάδα”, δήλωσε εχθές το βράδυ η BCP, η οποία στην Ελλάδα ελέγχει τη NovaBank. ”Θα εξετάσουμε σοβαρά κάθε ευκαιρία επέκτασης που προκύπτει σε αυτές τις αγορές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v