Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Veolia: Με αύξηση κερδών 59%, αναζητά εξαγορές

Η Veolia Environnement, που μελετούσε την περίπτωση να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ενδεχόμενη προσφορά της ιταλικής Enel για την Suez, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 59% πέρσι και δήλωσε ”έτοιμη” για εξαγορές.

Veolia: Με αύξηση κερδών 59%, αναζητά εξαγορές
Η Veolia Environnement, η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης υδάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 59% την περασμένη χρονιά και δήλωσε ”έτοιμη” για εξαγορές.

Η μετοχή της αντέδρασε με άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών και πλέον. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 623 εκατ. ευρώ από 392 εκατ. ευρώ το 2004, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας που εδρεύει στο Παρίσι.

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 658 ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12% στα 25,2 δισ. ευρώ.

Η Veolia μελετούσε την περίπτωση να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ενδεχόμενη προσφορά της ιταλικής Enel για την Suez - την προσφορά εκείνη που έκανε την γαλλική κυβέρνηση να αντιδράσει προτείνοντας συγχώνευση μεταξύ Suez και κρατικής Gaz de France.

Η Veolia δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών. Η μετοχή της ενισχύεται 2% στα 46,4 ευρώ έχοντας κερδίσει 20% μέχρι στιγμής στο έτος, περισσότερο από το 8,1% του δείκτη CAC 40 όπου διαπραγματεύεται.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v