Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Αποχωρεί ο επίτιμος πρόεδρος Κρις Τζεντ

Ο Κρις Τζεντ παρέδωσε την τιμητική θέση του επίτιμου προέδρου του ομίλου και ο πρόεδρος Ιαν Μακ Λόριν δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στον CEO Αρούν Σαρίν, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις φήμες περί διάσπασης του Δ.Σ. στον κολοσσό της κινητής τηλεφωνίας.

Vodafone: Αποχωρεί ο επίτιμος πρόεδρος Κρις Τζεντ
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Κρις Τζεντ παρέδωσε την τιμητική θέση του επίτιμου προέδρου του ομίλου, ενώ ο πρόεδρος Ιαν Μακ Λόριν έσπασε τη σιωπή του και δήλωσε δημόσια τη στήριξή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Αρούν Σαρίν, προκειμένου να διασκεδάσει τις φήμες περί διαμάχης στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Τζεντ, στον οποίο πιστώθηκε η μεταμόρφωση της Vodafone από μια μικρή βρετανική εταιρία σε διεθνή κολοσσό, δήλωσε ότι εγκαταλείπει την έδρα του και αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση του ”για να διαταράξει το μάνατζμεντ του ομίλου”.

Η Vodafone την τελευταία εβδομάδα βομβαρδίζεται από φήμες ότι υπάρχει διάσπαση στις κορυφές της ιεραρχίας και ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα –την παλαιά φρουρά, την οποία εκπροσωπούν ο Μακ Λόριν και ο Τζεντ, και τη νέα γενιά του Σαρίν.

Σύμφωνα με κάποιες φήμες, ο Τζεντ σκεφτόταν να ψηφίσει κατά της επανεκλογής του Σαρίν πέρσι. Πάντως ο Σαρίν, που έχει προκαλέσει κάποια δυσαρέσκεια σε μετόχους με τη στρατηγική του, καθώς επί των ημερών του άρχισε να επιβραδύνεται η ανάπτυξη των εσόδων της Vodafone, δείχνει να ενισχύει τη θέση του μετά τη δημόσια δήλωση υποστήριξης από τον πρόεδρο Μακ Λόριν.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v