Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοΕ: Αμετάβλητα στο 4,5% τα επιτόκια της στερλίνας

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας κράτησε αμετάβλητα στο 4,5% τα επιτόκια της στερλίνας, καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε τον περασμένο μήνα σταθερός στο 2%.

ΒοΕ: Αμετάβλητα στο 4,5% τα επιτόκια της στερλίνας
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας κράτησε αμετάβλητα στο 4,5% τα επιτόκια της στερλίνας, καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε τον περασμένο μήνα σταθερός στο 2%. Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη στις αγορές.

Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που διατηρεί σταθερή πιστωτική πολιτική η Bank of England.

Σύμφωνα με την δημοσίευση των προηγούμενων πρακτικών της BoE, στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις της 9μελούς επιτροπής καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, ένα μέλος πρότεινε μείωση των επιτοκίων στο 4,25% αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από κανέναν άλλο οικονομολόγο της τράπεζας.

Αρκετοί αναλυτές περιμεναν μέχρι πρόσφατα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες τον Μάιο αλλά, μετά την δημοσιοποίηση του δείκτη τιμών ακινήτων, που είχε αύξηση 1,4% τον περασμένο μήνα, και την αναθέρμανση του κλάδου υπηρεσιών, οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η βρετανική οικονομία δεν χρειάζεται πιστωτική τόνωση και τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά μέχρι το τέλος του έτους.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v