Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole: ”Δυνατή” αύξηση σε κέρδη-μέρισμα

Η Credit Agricole ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ’ τριμήνου και μερίσματος αισθητά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, χάρη στη βελτίωση των επενδυτικών και λιανικών υπηρεσιών και την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Credit Lyonnais.

Credit Agricole: ”Δυνατή” αύξηση σε κέρδη-μέρισμα
Η Credit Agricole, η μεγαλύτερη τράπεζα στον χώρο λιανικής της Γαλλίας, ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ’ τριμήνου και μερίσματος αισθητά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το περασμένο έτος, στα 1,006 δισ. ευρώ, καθώς η Credit Agricole ευνοήθηκε από την αύξηση κερδών στις μονάδες επενδυτικών τραπεζών και λιανικών υπηρεσιών και την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Credit Lyonnais.

Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά κέρδη 923 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο, όπου οι προβλέψεις κυμαίνονταν από 754 εκατ. στα 1,08 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 61,5%, στα 1.208 δισ. ευρώ, μετά την αύξηση 24% στα έσοδα.

Η Credit Agricole αύξησε το μέρισμα 42%, στα 0,94 ευρώ, υψηλότερα από τα 0,87 ευρώ που περίμεναν αναλυτές.

Τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με τα στοιχεία του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, όταν το κόστος και οι χρεώσεις της εξαγοράς της Credit Lyonnais το 2003 επιβάρυναν πολύ τα κέρδη.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v