Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ αύξησης hedge funds στην Ευρώπη το 2005

Οι εισαγωγές νέων hedge funds στην Ευρώπη αυξήθηκαν πέρσι σχεδόν 33%, στο ρεκόρ των 330, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 27,8 δισ. δολαρίων στον κλάδο, δηλαδή 22% περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο.

Ρεκόρ αύξησης hedge funds στην Ευρώπη το 2005
Οι εισαγωγές νέων hedge funds στην Ευρώπη αυξήθηκαν πέρσι σχεδόν 33%, στο ρεκόρ των 330, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 27,8 δισ. δολαρίων στον κλάδο, δηλαδή 22% περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών του κλάδου EuroHedge.

Εξι από τα νέα hedge funds συγκέντρωσαν πάνω από 1 δισ. δολάρια και οκτώ ακόμη συγκέντρωσαν τουλάχιστον 500 εκατ. δολ. Από το σύνολο, 55 νέα εργαλεία ”μάζεψαν” τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια.

Τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατευθύνθηκαν σε νέα προϊόντα καθιερωμένων διαχειριστών και όχι σε μικρότερα hedge funds, και αυτό το επενδυτικό μοτίβο προβλέπεται να επαναληφθεί και φέτος.

Τα πιο δημοφιλή hedge funds ήταν τα μετοχικά στρατηγικής long/short, που ανέλαβαν το ένα τρίτο των νέων εισαγωγών και το ένα τέταρτο των συγκεντρωθέντων κεφαλαίων ήτοι 7,3 δισ. δολ.

Αυτού του είδους οι στρατηγικές, σύμφωνα με τα στοιχεία της EuroHedge, απέδωσαν κάτι παραπάνω από 11% σε ευρώ και σχεδόν 13% σε δολάρια στο 2005.

Άλλες στρατηγικές που κέρδισαν την επενδυτική προτίμηση ήταν οι αναδυόμενες αγορές -2,56 δισ. δολ. από 643 εκατ. δολ. το 2004- και τα multi-strategy funds (3,4 δισ. δολάρια σε 15 νέα επενδυτικά οχήματα).

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v