Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα για την εξαγορά λιμένων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε ρύθμιση προωθηθεί για να μπλοκάρει η συμφωνία εξαγοράς έξι λιμανιών των ΗΠΑ από αραβική εταιρία.

ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα για την εξαγορά λιμένων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε ρύθμιση προωθηθεί για να μπλοκάρει η συμφωνία εξαγοράς έξι λιμανιών των ΗΠΑ από αραβική εταιρία, καθώς το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές ανησυχίες σχετικά με το πού σταματά η παγκοσμιοποίηση και αρχίζει η εθνική ασφάλεια.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Γερουσίας, Μπιλ Φριστ, συντάχθηκε με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Χάρι Ρέιντ και δήλωσε ότι θα προωθηθεί ρύθμιση ώστε να μπλοκάρει η συμφωνία, εάν η κυβέρνηση δεν επιβάλλει αναβολή της συμφωνίας.

Τα εν λόγω λιμάνια, δηλαδή της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Φιλαδέλφεια, της Βαλτιμόρης, της Νέας Ορλεάνης και του Μαϊάμι, ανήκουν στην βρετανική Peninsular & Oriental Steam Navigation η οποία πωλήθηκε προς 6,8 δισ. δολάρια στην Dubai Ports World.

Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από την αμερικανική κυβέρνηση και τους μετόχους και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Οι επικριτές της συμφωνίας φοβούνται ότι με την εξαγορά οι ΗΠΑ θα γίνουν πιο ευάλωτες σε ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v