Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Destatis: Στάσιμο το γερμανικό ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο

Το ΑΕΠ της Γερμανίας έμεινε στάσιμο στο τελευταίο τρίμηνο του 2005, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας, καθώς η αύξηση στις κατασκευαστικές δαπάνες εξανεμίστηκε εξαιτίας της πτώσης στις ιδιωτικές και δημόσιες δαπάνες.

Destatis: Στάσιμο το γερμανικό ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο
Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Γερμανίας έμεινε στάσιμο στο τελευταίο τρίμηνο του 2005, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας, καθώς η αύξηση στις κατασκευαστικές δαπάνες εξανεμίστηκε εξαιτίας της πτώσης στις ιδιωτικές και δημόσιες δαπάνες.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Destatis, το καθαρό εμπορικό ισοζύγιο της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης είχε αρνητική επίδραση στο ΑΕΠ κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, καθώς η αύξηση των εισαγωγών ήταν διπλάσια και πάνω από την αύξηση 0,5% σε τριμηνιαία βάση των εξαγωγών.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες συνέβαλαν με αύξηση 0,8 ποσοστιαίων μονάδων στον ρυθμό ανάπτυξης ΑΕΠ δ’ τριμήνου, ενώ οι καθαρές επενδύσεις 0,1 μονάδα.

Στον αντίποδα οι δαπάνες του ιδιωτικού τομέα μείωσαν 0,4 μονάδες το μέγεθος, ενώ οι δαπάνες του δημοσίου κατά 0,3 μονάδες και η καθαρή εμπορική θέση κατά 0,2 μονάδες.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v