Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντουμπάι: Δύο μεγάλα έργα σε αεροδρόμια, χυτήρια

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 15 δισ. δολάρια για μεγάλο αεροναυπηγικό πρόγραμμα στην περιφέρειας Μ.Ανατολής-Ασίας, καθώς και την κατασκευή, σε συνεργασία με το Αμπου Ντάμπι, κολοσσιαίου χυτηρίου αλουμινίου.

Ντουμπάι: Δύο μεγάλα έργα σε αεροδρόμια, χυτήρια
Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 15 δισ. δολάρια σε μεγάλο αεροναυπηγικό πρόγραμμα κατασκευής έργων και προσφοράς υπηρεσιών, με το οποίο θα αξιοποιήσει την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες στην περιφέρεια.

Η Dubai Aerospace Enterprise, όμιλος συμμετοχών με κρατική υποστήριξη, θα κατασκευάσει αεροδρόμια, θα χρηματοδοτήσει και θα ενοικιάζει αεροσκάφη και θα συστήσει πανεπιστημιακή σχολή για την έρευνα και ανάπτυξη σε αυτό το πεδίο.

Η εταιρία, που χρηματοδοτείται από έξι επιχειρήσεις κυβερνητικής υποστήριξης, ευελπιστεί να αξιοποιήσει την πολύ μεγάλη σημασία που αποκτούν οι αεροπορικές μεταφορές και ο τουρισμός στα πλούσια πετρελαϊκά κράτη του Περσικού Κόλπου αλλά και τις υπόλοιπες ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές.

Η εταιρία ερευνών A.T. Kearney εκτιμά ότι η Μέση Ανατολή και η Ασία θα αγοράζουν τα τρία από τα πέντε μεγάλα αεροσκάφη που θα πωλούνται στα ερχόμενα πέντε χρόνια. Η επιβατική κίνηση στις αερογραμμές της περιφέρειας προβλέπεται να αναπτύσσεται με ρυθμό 9% ετησίως στην ερχόμενη 10ετία.

Επίσης, η κυβέρνηση του Ντουμπάι σε συνεργασία με μια ακόμη κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή χυτηρίου αλουμινίου αξίας 6 δισ. δολαρίων και παραγωγικής δυνατότητας 1,2 εκατομμυρίων τόνων τον χρόνο στο Αμπού Ντάμπι.

Η κρατική Dubai Aluminium και η Mubadala Development της κυβέρνησης του Αμπου Ντάμπι, ανέλαβαν την κατασκευή του έργου, που σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, θα είναι το μεγαλύτερο ενιαίο χυτήριο αλουμινίου στον κόσμο.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v