Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Μελετά δασμούς σε εισαγωγές υποδημάτων Κίνας

Η Ε.Ε. θα κάνει νέα βήματα στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι φθηνές ασιατικές εισαγωγές με την εισαγωγή δασμών αντι-ντάμπινγκ 20% τουλάχιστον στα υποδήματα που εισάγονται από Κίνα και Βιετνάμ.

ΕΕ: Μελετά δασμούς σε εισαγωγές υποδημάτων Κίνας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει νέα βήματα στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι φθηνές εισαγωγές από την Ασία με την εισαγωγή δασμών αντι-ντάμπινγκ 20% τουλάχιστον στα υποδήματα που εισάγονται από την Κίνα και το Βιετνάμ.

Οι δασμοί θα εφαρμοστούν στο 8% των παπουτσιών που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να αναθερμάνουν την διαμάχη που εκδηλώθηκε πέρσι μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου σχετικά με τις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι το Πεκίνο ενδέχεται να ζητήσει διαμεσολάβηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εάν προχωρήσει η Ε.Ε. στην επιβολή δασμών.

Ο επίτροπος Πήτερ Μάντελσον δηλώνει ότι έχει συγκεντρώσει ”εμπεριστατωμένα στοιχεία” που καταδεικνύουν ότι οι εξαγωγείς υποδημάτων πωλούν τα προϊόντα κάτω από τις εγχώριες τιμές, καθώς απολαμβάνουν ”σαφείς κρατικές επιδοτήσεις”, σύμφωνα με αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων στους Financial Times.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v