Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LSE: Διπλασιάζει τις επιστροφές κεφαλαίων

Το London Stock Exchange διπλασίασε τα κεφάλαια που θα επιστρέψει στους επενδυτές στα 510 εκατ. στερλίνες, ενισχύοντας τις άμυνές του έναντι της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς από τη Macquarie Bank.

LSE: Διπλασιάζει τις επιστροφές κεφαλαίων
Το London Stock Exchange διπλασίασε τα κεφάλαια που θα επιστρέψει στους επενδυτές στα 510 εκατ. στερλίνες ή 886 εκατ. δολάρια, ενισχύοντας τις άμυνές του έναντι της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς από τη Macquarie Bank.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης σκοπεύει επίσης να επαναγοράσει μετοχές αξίας έως και 50 εκατ. στερλίνες τον χρόνο και αύξησε το μέρισμα 2006 κατά 71%, στις 12 πένες ανά μετοχή.

Η μετοχή του LSE εκτινάχθηκε 4,4% στις 795 πένες, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ τιμής, δηλαδή, μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Το LSE, που περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρίες αξίας άνω των 2,8 τρισ. δολαρίων, απέρριψε την προσφορά της Macquarie για 1,5 δισ. στερλίνες σε ρευστό, δηλώνοντας ότι τα κέρδη είναι ανθηρά και η προσφορά ανεπαρκής.

Το πρόγραμμα αύξησης της επιστροφής κεφαλαίων είναι η πιο δυναμική προσπάθεια μέχρι σήμερα για να πειστούν οι μέτοχοι να απορρίψουν την προσφορά της αυστραλέζικης τράπεζας Macquarie.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v