Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν πωλείται τελικά η γερμανική ProSiebenSat.1

Το αμερικανικό κονσόρτιουμ που ελέγχει την ProSiebenSat.1 Media AG, την μεγαλύτερη εταιρία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Γερμανίας βάση διαφημιστικών εσόδων, δεν θα πουλήσει τελικώς την επιχείρηση, καθώς ανακάμπτει η οικονομία και αναμένονται έσοδα από το Μουντιάλ.

Δεν πωλείται τελικά η γερμανική ProSiebenSat.1
Το αμερικανικό κονσόρτιουμ που ελέγχει την ProSiebenSat.1 Media AG, την μεγαλύτερη εταιρία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Γερμανίας βάση διαφημιστικών εσόδων, δεν θα πουλήσει τελικώς την επιχείρηση, σύμφωνα με φήμες που θεωρούνται βέβαιες.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείτο έντονα ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής του Χόλιγουντ Χαΐμ Σαμπάν και οι επτά επιχειρήσεις ιδιωτικών κεφαλαίων που αγόρασαν την εταιρία το 2003, θα αναζητήσουν νέο ιδιοκτήτη για την ProSieben, αφού τον περασμένο μήνα οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν εταιρία πολλών δισεκατομμυρίων, η οποία είχε υπογραφεί τον Αύγουστο και πρόβλεπε την πώληση του μέσου στον κολοσσό των γερμανικών εκδόσεων Axel Springer AG.

Ο όμιλος ιδιοκτητών έλαβε την απόφαση, η οποία προβλέπεται να ανακοινωθεί επισήμως από ώρα σε ώρα, μολονότι τον προσέγγισαν αρκετοί στρατηγικοί και οικονομικοί επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να καταθέσουν υψηλότερες προσφορές για την ProSieben.

Ο όμιλος του Σαμπάν φέρεται να θέλει να κρατήσει το ΜΜΕ για ένα χρόνο ακόμη τουλάχιστον και ίσως παραπάνω. Η αλλαγή στρατηγικής φέρεται να είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, η οποία σε συνδυασμό με την διεξαγωγή του Μουντιάλ στη χώρα, αναμένεται να φέρει αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v