Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNP Paribas: Πιθανές νέες εξαγορές μετά την BNL

H BNP Paribas, μετά την προσφορά των 9 δισ. ευρώ για την εξαγορά της BNL, θα προχωρήσει πιθανότατα σε περισσότερες εξαγορές ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Baudouin Prot.

BNP Paribas: Πιθανές νέες εξαγορές μετά την BNL
H BNP Paribas SA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας, μετά την προσφορά των 9 δισ. ευρώ (10,8 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Banca Nazionale del Lavoro SpA θα προχωρήσει πιθανότατα σε περισσότερες εξαγορές ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Baudouin Prot.

”Η ιταλική αγορά δεν είναι ενοποιημένη ακόμη και υπάρχουν πολλές μικρές ή μεσαίες τράπεζες που μπορούμε να δούμε, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της BNL”, είπε ο Prot σε συνέντευξή του συμπληρώνοντας ότι ”η ιταλική αγορά από έσοδα και κέρδη θα παραμείνει μία από τις καλές ευρωπαϊκές αγορές”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η BNP Paribas συμφώνησε να αγοράσει το 48% της BNL από την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Compagnia Assicuratrice Unipol SpA και τους συνεργάτες στις 2 Φεβρουαρίου, μετά από τρεις ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων.

H Unipol πλησίασε τη γαλλική εταιρεία στις 20 Ιανουαρίου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας για την προσφορά της ασφαλιστικής για την BNL, την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v