Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σωρεία διώξεων για τους διοικούντες την AremisSoft

Για μεγάλο αριθμό χρηματοοικονομικών εγκλημάτων διώκει η αμερικανική SEC την τέως διοίκηση της κυπριακών συμφερόντων εταιρίας, AremisSoft. Μέχρι την αποπομπή της εταιρίας από την αγορά Nasdaq και την πτώχευσή της το περασμένο Μάρτιο, η... εγκληματική φαντασία των διοικούντων φάνηκε εντυπωσιακή!

Σωρεία διώξεων για τους διοικούντες την AremisSoft
Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές ελεγκτικές αρχές βρίσκεται – όχι για πρώτη φορά- η τέως διοίκηση της μέχρι πρότινος εισηγμένης στο Nasdaq εταιρίας AremisSoft, κυπριακών συμφερόντων.

Οι κ. κ. Poyiadjis και Kyprianou κατηγορούνται από τη SEC για απάτες σε γύρω από χρηματοοικονομικούς τίτλους, λογιστικές καταστάσεις, inside trading και ξέπλυμα χρήματος. Τον περασμένο Οκτώβριο οι ίδιοι κύριοι κατηγορήθηκαν για τις πωλήσεις μετοχών της Aremis, αξίας 300 εκατ. δολ. την ίδια ώρα που η εταιρία εμφάνιζε κέρδη.

Και επειδή δεν είναι να αφήνει κανείς τίποτα στην… τύχη, οι επιτήδειοι είχαν φροντίσει και για αυτό: Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, κατηγορούνται ότι εμφάνιζαν ψευδώς πωλήσεις της εταιρίας ύψους 90 εκατ. δολ.!

Οι παρούσες κατηγορίες περιέχουν ακόμη σειρά από ψεύδη που εξαπολύθηκαν κατά των επενδυτών, ανάμεσα στα οποία με δυσκολία ξεχωρίζει η ανακοίνωση των επενδύσεων ύψους 32 εκατ. δολ. σε επενδύσεις στο Ντουμπάι και την Ινδία, που στην πραγματικότητα κόστισαν μόνο 610.000 δολ., αρκετά ώστε να σηκώσουν τη μετοχή της εταιρίας από τα 5 στα 50 δολ.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία των αμερικανικών αγορών συμπεριέλαβε την υπόθεση AremisSoft ο εισαγγελέας J. Comey. Η πληθώρα των στοιχείων ήλθε στην επιφάνεια όταν η εταιρία κήρυξε χρεοκοπία τον περασμένο Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακμή της, η εταιρία είχε χρηματιστηριακή αξία που έφτανε το 1 δισ. δολ, ενώ σήμερα αυτή εκτιμάται στα 11,8 εκατ. δολ.!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v