Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάρια ενδιαφέροντος του Nasdaq για το LSE

Εντείνεται η φημολογία στην αμερικανική αγορά, για κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου από τον αμερικανικό Nasdaq ή ακόμη και το NYSE, με τα σχετικά σενάρια να ”φουντώνουν” μετά από δημοσιεύματα των CNBC αλλά και των Financial Times του Λονδίνου.

Σενάρια ενδιαφέροντος του Nasdaq για το LSE
Εντείνεται η φημολογία για κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου από τον αμερικανικό Nasdaq ή ακόμη και το NYSE, με τα σχετικά σενάρια να ”φουντώνουν” μετά από δημοσιεύματα των CNBC αλλά και των Financial Times του Λονδίνου.

Οι σχολιογράφοι των δυο μέσων δικαιολογούν το ενδιαφέρον των αμερικανικών χρηματιστηρίων για το LSE, αναφέροντας ότι η αμερικανική αγορά είναι ώριμη και οι ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό, όπου το LSE δεσπόζει ως ο πιο ελκυστικός στόχος εξαγοράς, ενώ προσφέρει και συναλλαγές παραγώγων, μια δραστηριότητα που δεν επιτρέπεται στα αμερικανικά χρηματιστήρια λόγω νομοθεσίας.

Πάντως, και τα δυο δημοσιεύματα δεν κάνουν λόγο για επίσημες επαφές, καθώς το βρετανικό χρηματιστήριο εμπλέκεται ήδη σε επιθετική προσφορά από την αυστραλιανή Macquarie.

Η σχετική φημολογία έχει οδηγήσει τη μετοχή του Nasdaq 5% υψηλότερα εντός δυο μόλις συνεδριάσεων, στα 39 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v