Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toshiba:Αγοράζει την Westinghouse προς 5 δισ. δολ.

Η Toshiba Corp. εξασφάλισε την Westinghouse, αμερικανική μονάδα πυρηνικής ενέργειας της British Nuclear Fuels προς 5 δισ. δολάρια, σε μια κίνηση στρατηγικά ορθή αλλά και αρκετά ακριβή, κατά τους αναλυτές.

Toshiba:Αγοράζει την Westinghouse προς 5 δισ. δολ.
Η Toshiba Corp. εξασφάλισε την Westinghouse, αμερικανική ενεργειακή μονάδα της British Nuclear Fuels, προς 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times, σε μια κίνηση που θεωρείται ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το πρόγραμμα επέκτασης της επιχείρησης στο εξωτερικό αλλά παράλληλα εγείρει ερωτηματικά όσον αφορά το αντίτιμο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους FT, η British Nuclear Fuels αποφάσισε να πουλήσει την Westinghouse στην Toshiba το Σάββατο βράδυ, αλλά πάντως καμία πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει την συμφωνία.

Την Westinghouse διεκδικούσαν επίσης η αμερικανική General Electric και η ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries.

Κατά τους αναλυτές η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας είναι ζωτικό κομμάτι για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ζήτηση σε αγορές όπως της Κίνας και της Ινδίας και με την συμφωνία η Toshiba αυξάνει τις πιθανότητές της να κερδίσει συμβόλαια σε αυτές τις αγορές.

Η τιμή ωστόσο είναι αισθητά υψηλότερα από τα 3,5 δισ. δολάρια το πολύ στα οποία αναφερόταν ο διεθνής Τύπος μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v