Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη Ιταλός επιχειρηματίας για ”τοξικό στάρι”

Συνελήφθη με την κατηγορία της νοθείας τροφίμων στο Μπάρι της Ιταλίας, ο επικεφαλής των μεγαλύτερων ιδιωτικών αλευρόμυλων της Ευρώπης, καθώς προσπαθούσε να πουλήσει 58.000 τόνους σκληρού σίτου που περιέχει μια πανίσχυρη τοξική, καρκινογόνο, ουσία.

Συνελήφθη Ιταλός επιχειρηματίας για ”τοξικό στάρι”
Συνελήφθη με την κατηγορία της νοθείας τροφίμων, στην ιταλική πόλη Μπάρι, ο επικεφαλής των μεγαλύτερων αλευρόμυλων της Ευρώπης, καθώς φέρεται ότι προσπάθησε να πουλήσει 58.000 τόνους σκληρού σίτου που περιέχει μια πανίσχυρη τοξική, καρκινογόνο, ουσία.

Τον 39χρονο Φρανσέσκο Καζίλο, επικεφαλής οικογενειακού ομίλου που ελέγχει εταιρίες αλευρόμυλων και εισαγωγής σιτηρών, συνέλαβαν στο Μπάρι οι αστυνομικές αρχές των τελωνείων.

Κατηγορείται ότι προωθούσε για πώληση νοθευμένα τρόφιμα για κατανάλωση από ανθρώπους και ζώα. Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να πουλήσει σκληρό στάρι, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζυμαρικών, νοθευμένο με τοξικές ουσίες.

Σύμφωνα με ην αστυνομία, η εταιρία του Καζίλο εισήγαγε ένα φορτίο καναδέζικου σκληρού σίτου, το οποίο είχαν κατασχέσει οι αρχές στο Μπάρι πέρυσι, όταν οι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι η περιείχε τοξικά σε ποσότητα τριπλάσια από τα επίπεδα που επιτρέπουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Καζίλο ήθελε να αναμίξει το τοξικό στάρι με μη νοθευμένο προϊόν.

Η εταιρία του Καζίλο περιγράφεται στην ιστοσελίδα της ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εισαγωγέας σκληρού σίτου στον κόσμο, το οποίο πωλεί σε παρασκευαστές ζυμαρικών στην Ιταλία και πολλές ακόμη χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v