Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Credit Agricole επεκτείνεται στην Αίγυπτο

Η Credit Agricole και η αιγυπτιακή εταίρος της MMID υπέγραψαν συμφωνία με την Bank of Alexandria SAE και την American Express Group για την εξαγορά του 74,6% που από κοινού κατέχουν στην Egyptian American Bank.

Η Credit Agricole επεκτείνεται στην Αίγυπτο
Η Credit Agricole και η αιγυπτιακή εταίρος της El Mansour & El Maghraby Investment and Development Co (MMID) υπέγραψαν συμφωνία με την Bank of Alexandria SAE και την American Express Group για την εξαγορά του 74,6% που από κοινού κατέχουν στην Egyptian American Bank.

Η Credit Agricole θα αγοράσει το 75% του εν λόγω μεριδίου και η MMID το 25%. Η τιμή της εξαγοράς καθορίστηκε στις 45 λίρες Αιγύπτου ανά μετοχή, αποτιμώντας το 100% της Egyptian American Bank στα 2.916 εκατομμύρια λίρες Αιγύπτου ή 421,4 εκατ. ευρώ.

Η Egyptian American Bank ελέγχει το τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο ιδιωτικών λιανικών πωλήσεων στην Αίγυπτο, με 36 υποκαταστήματα και μερίδιο αγοράς περί το 2%. Οι πελάτες της είναι 100.000 ιδιώτες και περίπου 800 επιχειρήσεις και θεσμικοί επενδυτές, ενώ η μετοχή της είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου.

Τα καθαρά τραπεζικά κέρδη της στο εννεάμηνο 2005 διαμορφώθηκαν στα 433 εκατ. λίρες Αιγύπτου (62,6 εκατ. ευρώ).

Η συνεργασία των επιχειρήσεων της Egyptian American Bank με την Calyon Bank Egypt που κατέχουν από κοινού η Credit Agricole και η MMID θα ενισχύσει τη θέση των ομίλων στην αιγυπτιακή αγορά.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές βήμα του γαλλικού ομίλου, στο πλαίσιο του τριετούς αναπτυξιακού πλάνου που ανακοίνωσε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v