Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 5ετίας το Χρηματιστήριο Κων/πολης

Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών κλείνει τη χρονιά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης. Σε επίπεδα ρεκόρ οι αγορές της Ινδίας και του Κάιρο, ενώ ο ρωσικός RTS ολοκληρώνει την χρονιά με εκτίναξη 84%.

Σε υψηλό 5ετίας το Χρηματιστήριο Κων/πολης
Στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών κλείνει τη χρονιά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο δείκτης ISE 100 της τουρκικής αγοράς διαμορφώνεται σήμερα με άνοδο 1,6% στις 39.837,27 μονάδες, αντλώντας στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και την μετοχή της χαλυβουργίας Erdemir (+1,7% στις 8,90 τουρκικές λίρες), που αντιδρά θετικά στην ανακοίνωση της Arcelor ότι δέχεται να εξαγοράσει το 20% της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Τουρκίας.

Στην αγορά της Ινδίας τα κέρδη επεκτείνονται σε όλη την αγορά και στηρίζουν τον δείκτη Sensex στο Μπουμπάι σε άνοδο 0,7% στις 9.323,25 μονάδες.

Η αυξημένη ρευστότητα της ινδικής αγοράς προβλέπεται να βοηθήσει τον δείκτη να κλείσει το 2005 με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην Ασία, και δη με εκτίναξη 41% σε επίπεδα ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι στο Χρηματιστήριο της Ινδίας παρατηρήθηκε φέτος ρεκόρ εισροών ξένων κεφαλαίων της τάξης των 10 δισ. δολαρίων, όπου τα 2 δισ. δολ. μπήκαν τον μήνα Δεκέμβριο.

Σε επίπεδα ρεκόρ κλείνει το έτος και η αγορά του Κάιρο καθώς ο δείκτης Hermes διαμορφώνεται στις 55.360,45 μονάδες.

Οι ρωσικές μετοχές καταγράφουν τα μεγαλυτερα κέρδη από το 1999 και ο δείκτης RTS κλείνει το 2005 με εκτίναξη της τάξης του 84% στις 1.122,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v