Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη:Τα καλύτερα κέρδη 6ετίας στα μετοχικά Α/Κ

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που διατίθενται στους Ευρωπαίους επενδυτές κλείνουν το 2005 με τις καλύτερες αποδόσεις των τελευταίων έξι ετών, χάρη κυρίως στα πολύ καλά κέρδη που πρόσφεραν οι αναδυόμενες αγορές.

Ευρώπη:Τα καλύτερα κέρδη 6ετίας στα μετοχικά Α/Κ
Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρονται στους Ευρωπαίους επενδυτές κλείνουν το 2005 με τις καλύτερες αποδόσεις των τελευταίων έξι ετών, χάρη κυρίως στα πολύ καλά κέρδη που πρόσφεραν οι αναδυόμενες αγορές.

Μεταξύ των μεγαλύτερων Α/Κ της ηπείρου, όπως τα καταγράφει το πρακτορείο Bloomberg, την καλύτερη εμφάνιση είχε η Capital International.

Σε μέσο όρο τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία ενισχύθηκαν 23% έως τις 12 Δεκεμβρίου, έναντι ανόδου 5,2% κατά μέσο όρο στα Α/Κ αγορών ομολόγων και χρήματος. Τα κέρδη του Capital International Emerging Markets Fund, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, διαμορφώθηκαν στο 35%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 50 Index ενισχύθηκε 20% στην εν λόγω περίοδο, σε σύγκριση με αύξηση 4% του αμερικανικού Standard & Poor.

Οι εταιρίες των αναπτυσσόμενων αγορών είχαν ακόμη καλύτερη εμφάνιση, όπως φαίνεται συνολικά στα κέρδη 29% του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών για το 2005.

Τα μετοχικά Α/Κ που ήταν επενδυμένα σε αναδυόμενες αγορές αναλογούν στα 15 από τα 20 κεφάλαια με την καλύτερη εμφάνιση που πωλήθηκαν φέτος στην Ευρώπη.

Τα χρηματιστήρια της Βραζιλίας, του Μεξικού και της Αργεντινής κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς τα έσοδα από την πώληση πρώτων υλών στην Κίνα και την Ινδία έχουν αυξήσει τις δαπάνες στις εθνικές οικονομίες.

Το ύψους 6,2 δισ. δολαρίων fund της Capital International, που αποτιμάται σε δολάρια, ευνοήθηκε γιατί τοποθέτησε σε τραπεζικές μετοχές 2% των κεφαλαίων του πλέον του μεριδίου που τοποθετείται στο πρότυπο χαρτοφυλάκιο.

Οι μετοχές της Kookmin Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Νοτίου Κορέας, που είναι η 8η μεγαλύτερη τοποθέτηση του κεφαλαίου, εκτινάχθηκαν κατά 83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v