Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Conoco: Εξαγορά Burlington προς 35,6 δισ. δολ.

Η ConocoPhillips δέχτηκε να εξαγοράσει την αμερικανική επιχείρηση παραγωγής φυσικού αερίου Burlington Resources προς 35,6 δισ. δολ. στο ακριβότερο συμβόλαιο στον κλάδο, μετά την εξαγορά της Texaco από την Chevron το 2001.

Conoco: Εξαγορά Burlington προς 35,6 δισ. δολ.
Η ConocoPhillips δέχτηκε να εξαγοράσει την αμερικανική επιχείρηση παραγωγής φυσικού αερίου Burlington Resources προς 35,6 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές, σε μια συμφωνία που αναδεικνύει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ σε κορυφαία θέση στην κατάταξη των ενεργειακών κολοσσών.

Η Conoco θα πληρώσει 92 δολ. ανά μετοχή, δηλαδή 12% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου της Burlington. Πρόκειται για το ακριβότερο συμβόλαιο στον κλάδο, μετά την εξαγορά της Texaco από την Chevron το 2001.

Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας έχουν συμφωνήσει να δαπανήσουν φέτος τουλάχιστον 197 δισ. δολ. για εξαγορές, μέγεθος διπλάσιο από του 2004 και το μεγαλύτερο από το 1999, όταν είχαν ανακοινωθεί συμφωνίες αξίας 202 δισ. δολ.

Η Burlington, μεγαλύτερη ενεργειακή των ΗΠΑ που δεν έχει επιχειρήσεις διύλισης ή πετροχημικών, θα διογκώσει τα αποθέματα της ConocoPhillips εκτός Αλάσκας κατά 88% στα 7,979 τρισ. κυβικά πόδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v