Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή κρατά την παραγωγή πετρελαίου ο OPEC

Ο OPEC αποφάσισε να κρατήσει την παραγωγή του στα τρέχοντα επίπεδα και να μην προχωρήσει σε μείωση προκειμένου να μην ”τρομάξει” τις αγορές, καθώς έρχεται περισσότερο κρύο στο Βόρειο Ημισφαίριο, δήλωσε ο πρόεδρος του καρτέλ.

Σταθερή κρατά την παραγωγή πετρελαίου ο OPEC
Ο OPEC αποφάσισε να κρατήσει την παραγωγή του στα τρέχοντα επίπεδα και να μην προχωρήσει σε μείωση προκειμένου να μην ”τρομάξει” τις αγορές, καθώς έρχεται περισσότερο κρύο στο Βόρειο Ημισφαίριο, δήλωσε ο πρόεδρος του καρτέλ, σεΐχης Αχμάντ Φαχντ αλ Σαμπάχ από το Κουβέιτ, όπου πραγματοποιήθηκε η τακτική σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών κρατών.

Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Το καρτέλ δέχτηκε τον Σεπτέμβριο να αντλεί όσο πετρέλαιο ήταν απαραίτητο, μετά την εκτίναξη των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ εξαιτίας των τυφώνων που έπληξαν την παραγωγή των ΗΠΑ.

Η προσφορά αξιοποίησης της πλεονάζουσας παραγωγικής δυνατότητας θα εκπνεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς δεν χρειάζεται επιπλέον πετρέλαιο για να καλυφθεί η χειμερινή ζήτηση, και το πλεονάζον προϊόν θα αποθηκευθεί για χρήση σε έκτακτη ανάγκη, δήλωσε ο αλ Σαμπάχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v