Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ συγχωνεύσεων περιμένουν τραπεζίτες το 2006

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις προβλέπεται να ανέλθουν τον επόμενο χρόνο στα 3 τρισ. δολάρια, όσο και το ιστορικό ρεκόρ του 2000, καθώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα πλούσια αποθέματα ρευστού που έχουν συγκεντρώσει για νέες συμφωνίες.

Ρεκόρ συγχωνεύσεων περιμένουν τραπεζίτες το 2006
Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις θα προσφέρουν στην βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προμήθειες - ρεκόρ ύψους 18 δισ. δολαρίων τον επόμενο χρόνο, καθώς οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν τα πλούσια αποθέματα ρευστού που έχουν συγκεντρώσει για να κάνουν τις περισσότερες συμφωνίες από το σκάσιμο της φούσκας του Ιντερνέτ και μετά.

Αυτό εκτιμούν κορυφαίοι τραπεζίτες της Morgan Stanley και της Lehman Brothers, οι οποίοι περιμένουν ότι το 2006 θα είναι έτος ρεκόρ για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

”Το 2006 έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει η καλύτερη χρονιά στην ιστορία για εξαγορές και συγχωνεύσεις,” αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley, της Νο2 συμβούλου συγχωνεύσεων μετά την Goldman Sachs.

Στην Lehman Brothers, που ανέλαβε τις μισές από τις 10 μεγαλύτερες εξαγορές του 2005, ”προβλέπουμε αύξηση 20% στον όγκο εξαγορών και συγχωνεύσεων του χρόνου,” όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του οίκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μεγάλων οίκων, θα πραγματοποιηθούν του χρόνου συμφωνίες αξίας 3 τρισ. δολαρίων, όσο δηλαδή ήταν και το ιστορικό υψηλό του 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v