Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beige Book: Μη ισορροπημένη ανάπτυξη

Μη ισορροπημένη ανάπτυξη καταγράφει η Μπεζ Βίβλος (Beige Book) της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στις ανατολικές περιοχές οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν ”αργοί”, στις κεντρικές και δυτικές περιοχές ”σταδιακοί” και μόνο δυτικά του Μισισιπή χαρακτηρίζονται ως ”ισχυροί”.

Beige Book: Μη ισορροπημένη ανάπτυξη
Μη ισορροπημένη ανάπτυξη καταγράφει η Μπεζ Βίβλος (Beige Book) της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται, ωστόσο στις ανατολικές περιοχές οι ρυθμοί ήταν ”αργοί”, στις κεντρικές και δυτικές περιοχές η ανάπτυξη ήταν ”σταδιακή” και μόνο στις περιοχές δυτικά του Μισισιπή οι ρυθμοί ανάπτυξης χαρακτηρίζονται ως ”ισχυροί”.

Τα στοιχεία που καταγράφονται είναι μικτά καθώς αποτυπώνουν ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα αλλά κάμψη στην περιφερειακή αγορά κατοικιών, ενώ επισημαίνεται ότι τα αυξημένα ενεργειακά κόστη ώθησαν υψηλότερα τις τιμές στους κλάδους κατασκευαστικών υλικών και μεταφορών.

Οι λιανικές πωλήσεις ήταν καλές με εξαίρεση όμως τον τομέα αυτοκινήτων, ενώ οι εκτιμήσεις για την επερχόμενη εορταστική περίοδο είναι αισιόδοξες. Αύξηση παρουσίασαν σε αρκετές περιφέρειες οι προσλήψεις προσωπικού.

Οι πιέσεις από τις τιμές καταναλωτή χαρακτηρίζονται ως ελαφρώς αυξημένες ή αμετάβλητες, ωστόσο επισημαίνεται ότι αρκετές επιχειρήσεις ”πέρασαν” στους καταναλωτές το κόστος των υψηλότερων ενεργειακών τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v