Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξης ”βλέπει” ο ΟΟΣΑ

Η διεθνής οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες και ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, παροτρύνοντας την ΕΚΤ να μην αυξήσει σύντομα τα επιτόκια.

Επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξης ”βλέπει” ο ΟΟΣΑ
Η διεθνής οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες και ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι αργά στο επόμενο έτος, για να μην ανατρέψει την ευάλωτη ανάκαμψη, τονίζοντας ότι δεν διακρίνει στοιχεία ή ενδείξεις επιτάχυνσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 2,9% στο 2006 και το 2007 μετά την ανάπτυξη 2,7% φέτος για τα 30 κράτη-μέλη του συνολικά, όπου η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% του χρόνου και 3,3% το 2007, μετά το 3,6% φέτος.

Η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί λίγο στο 2,0% του χρόνου και το 2007 μετά το φετινό 2,4%. Για την ευρωζώνη ο οργανισμος προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 2,1% το 2006 μετά από μόλις 1,4% το 2005.

Το διεθνές εμπόριο αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 9,1% του χρόνου και 9,2% το 2007, μετά το 7,3% του 2005.

Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι οι τιμές του πετρελαίου και οι λοιπές ανισορροπίες στο διεθνές σύστημα, όπως το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό, εξακολουθούν να θέτουν κινδύνους για τη διεθνή οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v