Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Dubai Ports αγοράζει την P&O προς 5,7 δισ. δολ.

Η επιχείρηση λιμένων του Ντουμπάι θα εξαγοράσει την P&O προς 3,33 δισ. στερλίνες, εδραιώνοντας την παρουσία της στην Ασία και την Ευρώπη και αποκτώντας ”λιμάνι” και στην βρετανική αγορά.

Η Dubai Ports αγοράζει την P&O προς 5,7 δισ. δολ.
Η επιχείρηση λιμένων της κυβέρνησης του Ντουμπάι Dubai Ports θα εξαγοράσει την Peninsular & Oriental Steam Navigation προς 3,33 δισ. στερλίνες ή 5,7 δισ. δολάρια, εδραιώνοντας την παρουσία της στην Ασία και την Ευρώπη και αποκτώντας ένα σημαντικό ”λιμάνι” και στην βρετανική αγορά.

Η DP World θα διαθέσει 443 πένες ανά μετοχή σε ρευστό για την P&O, την μεγαλύτερη επιχείρηση λιμένων της Βρετανίας, τιμή υψηλότερη κατά 43% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της P&O στις 28 Οκτωβρίου, την τελευταία συνεδρίαση πριν ανακοινώσει η P&O την διεξαγωγή συνομιλιών.

Με την εξαγορά η DP World μετατρέπεται στον τρίτο μεγαλύτερο φορέα λιμένων διαχείρισης εμπορευμάτων. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι έχει δαπανήσει 3,5 δισ. δολάρια και πλέον σε εξαγορές ξένων εταιριών, καθώς η ακριβή τιμή του πετρελαίου έχει αυξήσει τα έσοδα του εμιράτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v