Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alfa Group: Εξαγόρασε μερίδιο 13% στην Turkcell

Η Alfa Group αγόρασε μερίδιο 13% στην Turkcell από την Cukurova Group, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία την οποία δηλώνει ότι θα προσβάλει η TeliaSonera, δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος της Turkcell.

Alfa Group: Εξαγόρασε μερίδιο 13% στην Turkcell
Η Alfa Group αγόρασε μερίδιο 13% στην Turkcell Iletisim Holding, τη μεγαλύτερη επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, από την Cukurova Group, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία την οποία αναμένεται να προσβάλει η TeliaSonera, δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος της Turkcell.

Η Alfa εκτέλεσε προαιρετική εντολή (option) εξαγοράς του μεριδίου της Turkcell προς 1,6 δισ. δολάρια στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δελτίο του Χρηματιστηρίου της Κων/πολης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ρωσική Alfa, η οποία θα λάβει δύο έδρες στο 11μελές Δ.Σ. της Turkcell, δανείζει επίσης 1,7 δισ. δολάρια στην Cukurova.

Η συναλλαγή, χάρη στην οποία η Cukurova αποπλήρωσε τα περισσότερα χρέη της στην τουρκική κυβέρνηση, αποτελεί ήττα για τη σουηδική TeliaSonera που κατέχει το 37% της Turkcell και προσπαθούσε να μπλοκάρει την πώληση στην Alfa για να εξασφαλίσει η ίδια τον έλεγχο.

Η TeliaSonera ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει κατά της Cukurova για ”μη εγκεκριμένες αναλήψεις” από τους λογαριασμούς της Turkcell και κατά της Alfa για εμπλοκή στο πρόγραμμα εξαγοράς μεριδίου της Turkcell από την TeliaSonera.

Η Cukurova πούλησε τις μετοχές στην Alfa αφού πρώτα τις αγόρασε από την Yapi & Kredi Bankasi, το πιστωτικό ”όχημα” που η ίδια η Cukurova είχε πωλήσει τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v