Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EDF: Στα 7 δισ. ευρώ το IPO, τιμή μετοχής 33 ευρώ

Περί τα 7 δισ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει η EDF, η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών της Ευρώπης, στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της, εξασφαλίζοντας το ρευστό που χρειάζεται για να επεκταθεί στην Ευρώπη.

EDF: Στα 7 δισ. ευρώ το IPO, τιμή μετοχής 33 ευρώ
Περί τα 7 δισ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει η Electricite de France, η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών της Ευρώπης, στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της, εξασφαλίζοντας το ρευστό που χρειάζεται για να επεκταθεί στην Ευρώπη πριν πραγματοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον ανταγωνισμό.

Η τιμή διάθεσης της μετοχής στους θεσμικούς επενδυτές καθορίστηκε στα 33 ευρώ, κοντά στο ανώτερο σημείο της κλίμακας των 29,5 ευρώ και 34,10 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Thierry Breton.

Οι ιδιώτες επενδυτές θα αγοράσουν το 60% των μετοχών με έκπτωση 1 ευρώ. Η διαπραγμάτευση της μετοχής θα αρχίσει τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Με τα έσοδα ο διευθύνων σύμβουλος Pierre Gadonneix θα χρηματοδοτήσει την πενταετή επέκτασή της EDF στην Ευρώπη, ένα πρόγραμμα που ανέρχεται στα 40 δισ. ευρώ και το 20% του συνόλου θα αφιερωθεί σε εξαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v