Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλήσεις Red Bull… βγάζουν φτερά!

Οι πωλήσεις του αυστριακού αναψυκτικού ενέργειας Red Bull ξεπέρασαν σε αξία τις πωλήσεις δύο εκ των διασημότερων ανθρακούχων αναψυκτικών στην αμερικανική αγορά: των διαιτητικών Coke και Pepsi.

Οι πωλήσεις Red Bull… βγάζουν φτερά!
Οι πωλήσεις του Red Bull, του αναψυκτικού ενέργειας που κατασκευάζει η ομώνυμη αυστριακή εταιρία, ξεπέρασαν σε αξία τις πωλήσεις δύο εκ των διασημότερων αναψυκτικών στην αμερικανική αγορά: των διαιτητικών Coke και Pepsi.

Στο α’ εννεάμηνο του έτους, οι πωλήσεις Red Bull έφτασαν σε αξία στα 282 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις της Diet Coke ανήλθαν στα 260 εκατ. δολάρια και της Diet Pepsi στα 220 εκατ. δολάρια.

Βάσει όγκου, οι πωλήσεις Red Bull παραμένουν αισθητά χαμηλότερες από εκείνες των δύο παραπάνω αναψυκτικών. Αλλά η τιμή του Red Bull, που είναι 6,5 φορές ακριβότερη, στήριξε την εκτίναξη των πωλήσεων σε αξία, σύμφωνα με στοιχεία του Beverage Digest που μεταφέρουν οι Financial Times.

Σε κάθε περίπτωση, η τάση καταδεικνύει ότι τα ροφήματα ενέργειας γίνονται όλο και πιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς ποτών, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα εναλλακτικά των ανθρακούχων αναψυκτικών.

Στο 8μηνο στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις ποτών ενέργειας αυξήθηκαν 75% σε όγκο, ενώ οι πωλήσεις αναψυκτικών με ανθρακικό υποχώρησαν ελαφρώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v