Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Παράταση ενός έτους για το έλλειμμα

Παράταση ενός έτους έλαβε η νέα γερμανική κυβέρνηση για να ευθυγραμμίσει το έλλειμμά της με τα όρια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια από τις Βρυξέλλες.

Γερμανία: Παράταση ενός έτους για το έλλειμμα
Παράταση ενός έτους έλαβε η νέα γερμανική κυβέρνηση για να ευθυγραμμίσει το έλλειμμά της με τα όρια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, χαλαρώνοντας τις πιέσεις που υφίσταται η εντεταλμένη καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ να αυξήσει τους φόρους ή να περικόψει τις δαπάνες.

Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ότι θα επιτρέψει στην Γερμανία να αξιοποιήσει την απόφαση χαλάρωσης των κριτηρίων για το δημόσιο έλλειμμα την οποία έλαβε νωρίτερα στο έτος η Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να έχει επιτευχθεί στη χώρα μέχρι το τέλος του 2007.

Η Γερμανία είναι η τρίτη χώρα, μετά την Πορτογαλία και την Ιταλία, που λαμβάνει το πράσινο φως για την αξιοποίηση των χαλαρότερων κανόνων, οι οποίοι επιτρέπουν υπέρβαση του ελλείμματος από το 3% επί του ΑΕΠ για έως και πέντε χρόνια στις χώρες ”που υφίστανται παρατεταμένη περίοδο πολύ χαμηλής ανάπτυξης.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v