Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup: Αντιπαράθεση με ΕΚΤ για τα επιτόκια

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αντάλλαξαν πυρά με τον διοικητή της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποιώντας ότι μια πρώιμη αύξηση των επιτοκίων θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην εύθραυστη ανάπτυξη.

Eurogroup: Αντιπαράθεση με ΕΚΤ για τα επιτόκια
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αντάλλαξαν πυρά με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποιώντας ότι μια πρώιμη αύξηση των επιτοκίων θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην εύθραυστη ανάπτυξη.

Οι αντιπληθωριστικές προειδοποιήσεις της ΕΚΤ έχουν κλιμακωθεί, και τη Δευτέρα ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι ”τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν ανά πάσα στιγμή”.

Στην τελευταία εκτίμηση της Eurostat, ο πληθωρισμός αναπτύχθηκε τον περασμένο μήνα κατά 2,5%, αν και ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 1,5%.

Οι υπουργοί του Eurogroup δήλωσαν ότι δεν έχουν εκδηλωθεί δευτερογενείς πληθωριστικές πιέσεις και το ακριβό κόστος των καυσίμων δεν έχει ακόμη ωθήσει υψηλότερα τους μισθούς ή τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να παραμένει υπό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v