Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Μελετά δασμούς στα κινεζικά υποδήματα

Η ΕΕ ετοιμάζεται να ανοίξει νέο μέτωπο με την Κίνα, εισάγοντας δασμούς στις εξαγωγές δερμάτινων και ενισχυμένων υποδημάτων. Το προστατευτικό μέτρο θα έχει επίπτωση και στις ευρωπαϊκές εισαγωγές από το Βιετνάμ και την Ινδία.

ΕΕ: Μελετά δασμούς στα κινεζικά υποδήματα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ανοίξει νέο μέτωπο με την Κίνα, εισάγοντας δασμούς στις εξαγωγές δερμάτινων και ενισχυμένων υποδημάτων.

Το προστατευτικό μέτρο, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα ο επίτροπος Εμπορίου Πήτερ Μάντελσον, θα έχει επίπτωση και στις ευρωπαϊκές εισαγωγές δερμάτινων υποδημάτων από το Βιετνάμ και ενισχυμένων υποδημάτων (τα οποία χρησιμοποιούν οι εργάτες στις κατασκευές) από την Ινδία.

Η Ε.Ε. απέστειλε επιθεωρητές σε ασιατικά εργοστάσια και, σύμφωνα με τους Financial Times ”εντόπισε στοιχεία ντάμπινγκ”, που σημαίνει ότι Κίνα πωλεί παπούτσια κάτω από το κόστος παραγωγής.

Η κινεζική πλευρά εμφανίζεται πάντως προετοιμασμένη για τις κυρώσεις, αλλά πάντως ελπίζει ότι οι δασμοί θα είναι μικροί και δεν θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v