Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πενταμερής συμφωνία άρσης δασμών στους ημιαγωγούς

Συμφωνία για την κατάργηση των δασμών στους τελευταίας τεχνολογίας ημιαγωγούς ανακοίνωσαν ΗΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνία, Ν.Κορέα και Ταϊβάν, σε μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στις κατά τ’άλλα προβληματικές συνομιλίες για την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου.

Πενταμερής συμφωνία άρσης δασμών στους ημιαγωγούς
Πενταμερή συμφωνία για την κατάργηση των δασμών στους ημιαγωγούς ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στις κατά τ’άλλα προβληματικές συνομιλίες για την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου.

Η συμφωνία υπογράφηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν, καλύπτει την τελευταία γενιά ημιαγωγών αναπαραγωγής που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα και τις ψηφιακές κάμερες και θα ισχύσει πιθανότητα από 1ης Ιανουαρίου.

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ανακοίνωσε ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ Ρομπ Πόρτμαν πριν αναχωρήσει για την 10ήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό, που έχει στόχο την προώθηση των διεθνών εμπορικών συνομιλιών οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Αυτές οι συνομιλίες, που κορυφώνονται τον Δεκέμβριο στη σύνοδο κορυφής του ΠΟΕ στο Χονγκ Κονγκ, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν εξαιτίας των έντονων διαφωνιών όσον αφορά το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Η συμφωνία αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις των αμερικανικών εταιριών στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ, όπως η Intel και η Texas Instruments, καλύπτουν το 50% των παγκόσμιων εσόδων που παράγει το εμπόριο των κυκλωμάτων. Στα πέντε μέρη που συνυπέγραψαν τη συμφωνία, αναλογεί το 70% της παγκόσμιας παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v