Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία: Πώληση εταιρίας ενέργειας σε ρωσική UES

Η Βουλγαρία συμφώνησε την Τετάρτη να πωλήσει την δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρησης θερμικής ενέργειας της χώρας στην ρωσική Unified Energy System (UES) έναντι 578,8 εκατ. ευρώ (690,9 εκατ. δολάρια), δήλωσε αξιωματούχος. Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και η ΔΕΗ.

Βουλγαρία: Πώληση εταιρίας ενέργειας σε ρωσική UES
Η Βουλγαρία συμφώνησε την Τετάρτη να πωλήσει την δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρησης θερμικής ενέργειας της χώρας στην ρωσική Unified Energy System (UES) έναντι 578,8 εκατ. ευρώ (690,9 εκατ. δολάρια), δήλωσε αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Προσφέροντας 578,8 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επενδύσεις, η UES επικράτησε της τσέχικης CEZ, της ιταλικής Enal και της ελληνικής ΔΕΗ στο διαγωνισμό για την πώληση της εταιρίας.

Η πώληση έχει καθυστερήσει από τον Μάιο όταν η UES κέρδισε στον διαγωνισμό για την εξαγορά των επιχειρήσεων ενέργειας στην Varna και στην Rousse, ωστόσο στη συνέχεια η επιτροπή ανταγωνισμού της χώρας απεφάνθη ότι η ρωσική εταιρία θα μπορούσε να εξαγοράσει μία μόνο μονάδα.

Η οριστική ολοκλήρωση της πώλησης αναμένει την έγκριση του συμβουλίου επιθεωρητών της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων. Η κρατική υπηρεσία ανέβαλε την ημερομηνία κλεισίματος της προσφοράς έξι φορές πριν έρθει σε συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v