Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Η Μέρκελ καγκελάριος, μεταδίδει το DPA

Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γκέρχαρτ Σρέντερ και η ηγέτις των Χριστιανοδημοκρατών Αγκέλα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τον τρίτο γύρο συνομιλιών ότι η Μέρκελ θα αναλάβει την καγκελαρία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου DPA.

Γερμανία: Η Μέρκελ καγκελάριος, μεταδίδει το DPA
Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γκέρχαρτ Σρέντερ και η ηγέτις των Χριστιανοδημοκρατών Αγκέλα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τον τρίτο γύρο συνομιλιών ότι η Μερκελ θα αναλάβει την καγκελαρία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου DPA.

Οι δύο ηγέτες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχαν το βράδυ της Κυριακής, η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες, στις επιτροπές των κομμάτων τους και επρόκειτο να ξανασυναντηθούν για νέες συνομιλίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Εφόσον η πληροφορία της ανάδειξης νέας καγκελάριου είναι ορθή, πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού των μεγάλων κομμάτων από το 1969, που θέτει τέρμα στο αδιέξοδο το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν η λαϊκή ετυμηγορία δεν έδωσε σαφή πλειοψηφία σε κανένα κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU, το CDU και το αδελφό του βαυαρικό κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, θα μοιραστούν τις 16 υπουργικές έδρες με το SPD.

Το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει στέλεχος του CDU, ενώ το SPD θα εξασφαλίσει τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v