Τουρκία: ”Πανηγύρι” για ομόλογα - διορθώνει το ISE

Εξαιρετικά αισιόδοξοι παραμένουν οι αναλυτές για την πορεία των τουρκικών αγορών χρήματος, παρά τη σημερινή διόρθωση του Χρηματιστηρίου της Κων/πολης. Καλπάζουν οι τιμές του τουρκικών ομολόγων, συνεχίζει ανοδικά και η λίρα.

Τουρκία: ”Πανηγύρι” για ομόλογα - διορθώνει το ISE
Στο πανηγυρικό κλίμα της έναρξης των διαδικασιών ένταξης στην Ε.Ε. φαίνεται πως βρίσκονται οι τουρκικές αγορές χρήματος, αφού πέραν της χθεσινής σημαντικής ανόδου της τουρκικής λίρας, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έκδηλο τόσο για τις μετοχές του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης όσο και για τα τουρκικά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης ISE National 100 εμφάνισε κέρδη 3,09%, κλείνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε επίπεδα-ρεκόρ και εμφανίζοντας σημαντικό όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 2 δισ. δολ. Σήμερα, ο δείκτης εμφανίζει απώλειες 1,38% και διαμορφώνεται στις 35.132 μονάδες, καθώς παρατηρείται αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο των δύο ημερών.

Σημαντική πτώση εμφάνισαν οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων ως αποτέλεσμα της ραγδαίας ανόδου της τιμής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε στο ιστορικό υψηλό του 7,4%.

”Οι ονομαστικές και οι πραγματικές τιμές της τουρκικής αγοράς ομολόγων είναι σήμερα μία από τις πλέον ελκυστικές επενδύσεις στο σύμπαν των αναδυόμενων αγορών”, σχολίασε, σύμφωνα με τους Financial Times, επικεφαλής ανάλυσης του γερμανικού κεφαλαίου Deka.

Παρόμοια άποψη εμφανίζεται να υιοθετεί και ο επικεφαλής στρατηγικής της General Electric για χώρες εκτός ΗΠΑ, Nani Baccalli, ο οποίος δήλωσε πως ”η απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα εκτοξεύσει την τουρκική ανάπτυξη για τα επόμενα 10 έτη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v