Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία

Υπολειτουργούν τα μέσα μεταφοράς και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες στη Γαλλία, καθώς πραγματοποιείται 24ωρη εθνική απεργία, με μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα και διαμαρτυρίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία
Υπολειτουργούν τα μέσα μεταφοράς και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες στη Γαλλία, καθώς πραγματοποιείται 24ωρη απεργία σε εθνικό επίπεδο, με μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα.

Στο Παρίσι τα λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ οι μισές διαδρομές στο μετρό δεν λειτουργούν και δεκάδες αεροπορικές πτήσεις έχουν αναβληθεί. Προβληματικές είναι οι συγκοινωνίες και στη Μασσαλία, τη Λυόν, τη Νάντη, τη Ρένη και τη Ρουέν.

Οι απεργοί δηλώνουν την αντίθεσή τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν, και δη τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων και τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τις απολύσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και για την υψηλή ανεργία.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση πέντε εργατικών συνδικάτων, θα πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας σε 140 πόλεις της Γαλλίας.

Εναυσμα για τις κινητοποιήσεις υπήρξε η πώληση της εταιρίας φέριμποτ SNCM, που έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις προξενώντας προβλήματα στο λιμάνι της Μασσαλίας εδώ και μια εβδομάδα.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η SNCM είναι χρεοκοπημένη και στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά ήδη μετέβαλε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και σκοπεύει να διατηρήσει πλέον μερίδιο 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v