Και η France Tel στους 15 ”μνηστήρες” της Telsim;

Η France Telecom περιλαμβάνεται στους 15 υποψήφιους αγοραστές της Telsim, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσίευμα. Εν τω μεταξύ, πραγματοποιείται σήμερα ο διαγωνισμός για το 46,12% της Erdemir.

Και η France Tel στους 15 ”μνηστήρες” της Telsim;
Η France Telecom περιλαμβάνεται στους 15 υποψήφιους αγοραστές της Telsim, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, από την κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα ”Les Echos” στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι η Vodafone της Βρετανίας, η Telenor της Νορβηγίας, η AFK Sistema της Ρωσίας, η Orascom της Αιγύπτου, οι MTC και Wataniya του Κουβέιτ, οι Koc, Sabanci και Dogan της Τουρκίας, τα επενδυτικά κεφάλαια Baker των ΗΠΑ, Otto της Γερμανίας, Etisalat και Emaar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η επενδυτική Eksioglu-Algurair.

Τον περασμένο μήνα η AFK Sistems φέρεται να δήλωσε ότι είναι έτοιμη να διαθέσει 3 δισ. δολάρια για την Telsim.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα, μία μέρα μετά την έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ολοκληρώνεται μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στην ιστορία της Τουρκίας με τη διάθεση του 46,12% των μετοχών της Erdemir.

Η επιτροπή του διαγωνισμού αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το κρατικό μονοπώλιο σιδήρου - χάλυβα αργά το μεσημέρι, παρουσία των έξι εταιριών και κοινοπραξιών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Πρόκειται για τις εταιρίες OYAK, Arcelor του Λουξεμβούργου και Mittal Βρετανία και τις κοινοπραξίες Eregli Joint Venture Group, Nurol και τη ρωσική NLMK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v