Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&G: Εγκρίθηκε από την FTC η εξαγορά της Gillette

Την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) για την εξαγορά-μαμούθ της Gillette Co. έλαβε ο αμερικανικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Procter & Gamble, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.

P&G: Εγκρίθηκε από την FTC η εξαγορά της Gillette
Την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) για την εξαγορά-μαμούθ της Gillette Co. έλαβε η Procter & Gamble, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.

Η P&G, ο αμερικανικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων που διαθέτει μεταξύ άλλων τις οδοντόπαστες Crest και τις πάνες Pampers, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά τις Gillette τον Ιανουάριο προσφέροντας 57 δισ. δολάρια σε μετοχές και ρευστό, σε μία κίνηση που θα δημιουργήσει τον ισχυρότερο κολοσσό καταναλωτικών προϊόντων στον πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης και εσόδων.

”Η απόκτηση της Gillette θα διευρύνει τη σειρά των προϊόντων μας στα 22 εμπορικά σήματα με πωλήσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων ενώ θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε σε νέες αγορές προϊόντων” δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Procter & Gamble, A.G. Lafley.

Η P&G έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγές σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων της, οι οποίες ήταν απαραίτητες προκειμένου η εξαγορά να λάβει το ”πράσινο φως”. Συγκεκριμένα έχει καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας SpinBrush στην Church & Dwight, ενώ σχεδιάζει να απαλλαχθεί από τις μονάδες Rembrandt και Right Guard της Gillette.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v