Βήματα προς ”μεγάλο συνασπισμό” στη Γερμανία

Μια προσπάθεια σύστασης κυβέρνησης ”μεγάλου συνασπισμού” δρομολογείται στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα, καθώς η ηγέτις της αντιπολίτευσης Αγκέλα Μέρκελ και ο καγκελάριος Γκέρχαρτ Σρέντερ προγραμματίζουν συνομιλίες με στόχο της λήξης της μετεκλογικής ”νάρκης”.

Βήματα προς ”μεγάλο συνασπισμό” στη Γερμανία
Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της σύστασης κυβέρνησης ”μεγάλου συνασπισμού” πραγματοποιείται στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα, καθώς η ηγέτις της αντιπολίτευσης Αγκέλα Μέρκελ και ο καγκελάριος Γκέρχαρτ Σρέντερ προγραμματίζουν συνομιλίες με στόχο της λήξης της μετεκλογικής ”νάρκης”.

Θέλω να γίνει αυτός ο συνασπισμός” δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος σε συνέντευξή του προσθέτοντας: ”Θα κάνω τα πάντα για να γίνει”.

Ο Σρέντερ και η Μέρκελ θα συναντηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις τους όσον αφορά τη φορολογία, το κράτος πρόνοιας και τα εργασιακή πολιτική, καθώς και το ποιος θα γίνει καγκελάριος, ώστε να μπορέσουν να συστήσουν την πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας μετά το 1969.

Η προοπτική να συστήσει ένα από τα δύο κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, κυβέρνηση συνασπισμού με κάποιο από τα μικρότερα κόμματα έχει απομακρυνθεί μετά από άκαρπες συνομιλίες μιας εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v