Η Porsche αγοράζει στρατηγικό μερίδιο 20% της VW

Η Porsche, η πιο κερδοφόρος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος στη Volkswagen εξαγοράζοντας μερίδιο 20%, σε μια απρόσμενη κίνηση που δείχνει να έχει στόχο την αποτροπή μιας επιθετικής εξαγοράς της VW.

Η Porsche αγοράζει στρατηγικό μερίδιο 20% της VW
Η Porsche, η πιο κερδοφόρος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος στη Volkswagen εξαγοράζοντας μερίδιο 20%, σε μια απρόσμενη κίνηση που προβλέπεται να αλλάξει το πρόσωπο της γερμανικής βιομηχανίας.

Με την εξαγορά, που ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ τουλάχιστον με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή, η VW θα εξασφαλίσει την προφύλαξή της από μια επιθετική εξαγορά, ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθεί η ανεξαρτησία της ”οικογενειακής” Porsche.

Η Volkswagen και η Porsche ήδη συνεργάζονται στην κατασκευή σπορ οχημάτων ελευθέρου χρόνου και στην ανάπτυξη υβριδικών βενζινο-ηλεκτροκινητήρων. Οι δύο εταιρίες έχουν και ”δεσμούς αίματος”, αφού ο πρόεδρος της Volkswagen, Ferdinand Piech, είναι εγγονός του Ferdinand Porsche και η οικογένειά του έχει και σήμερα τον έλεγχο της Porsche.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα φημολογήθηκε πως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kirk Kerkorian ενδιαφέρεται να αγοράσει μερίδιο στη Volkswagen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v