Παπαδήμος: Αναγκαίες οι αλλαγές σε αγορά εργασίας

Γενναίες μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, οι οποίες θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Λ. Παπαδήμος, μιλώντας χθες στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Παπαδήμος: Αναγκαίες οι αλλαγές σε αγορά εργασίας
Την ανάγκη για υψηλότερη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Λουκάς Παπαδήμος, σε ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, τα ιδιαιτέρως ευνοϊκά επιτόκια στηρίζουν την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, ενώ ζήτησε διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή.

Ανάλογα μηνύματα υπήρξαν νωρίτερα την Πέμπτη και από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, που είπαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια εάν υπάρξουν ενδείξεις πληθωριστικών πιέσεων, αν και δεν υπαινίχθηκαν ότι επίκειται αύξηση.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε την ανάπτυξη στην ευρωζώνη ”μέτρια και διστακτική κάποιες φορές”, ενώ, όπως προσέθεσε, για να αυξηθεί ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα ιδιαίτερη σημασία έχουν οι μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο ύψος των μισθών, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την άποψη ότι αυτοί πρέπει να αποδεσμευτούν από τον πληθωρισμό, ενώ άσκησε κριτική στο ρόλο των συλλογικών συμβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v