Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Επίσημη έρευνα για τις τιμές των καυσίμων

Επίσημη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη ενεργειών που αντιβαίνουν τους κανόνες του ανταγωνισμού και οδηγούν υψηλότερα τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στην αμερικανική αγορά ξεκίνησε η αρμόδια Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

ΗΠΑ: Επίσημη έρευνα για τις τιμές των καυσίμων
Επίσημη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη ενεργειών που αντιβαίνουν τους κανόνες του ανταγωνισμού και οδηγούν υψηλότερα τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στην αμερικανική αγορά ξεκίνησε η αρμόδια Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε προς επιτροπή γερουσιαστών ο John Seesel, ειδικός σύμβουλος της Επιτροπής.

”Τα στελέχη της Επιτροπής έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εξετάσουν διεξοδικά αν παράνομες συμπεριφορές επηρεάζουν την παραγωγή των διυλιστηρίων ή άλλης μορφής παράνομη δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα χειραγώγησης των τιμών” δήλωσε ο κ. Seesel.

Στο ”μικροσκόπιο” της Επιτροπής έχουν τεθεί οι ημερήσιες διακυμάνσεις των τιμών σε περίπου 360 αγορές λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπισθούν ”ασυνήθιστες” διακυμάνσεις που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν χειραγώγηση.

Ωστόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρμόδιοι αξιωματούχοι δεν δείχνουν χειραγώγηση στην αγορά πετρελαίου ή εναρμονισμένη πρακτική που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την σημαντική αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v