Γερμανία: Κάθετη πτώση δείκτη ZEW στο 38,6 από 50

Στο 38,6 διαμορφώθηκε ο δείκτης ZEW στη Γερμανία, με κάθετη πτώση από το υψηλό 17 μηνών του Αυγούστου, σε ένα βαθμό εξαιτίας της πολιτικής στασιμότητας που επικρατεί στη χώρα μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Γερμανία: Κάθετη πτώση δείκτη ZEW στο 38,6 από 50
Στο 38,6 διαμορφώθηκε ο δείκτης ZEW τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία, με κάθετη πτώση από το υψηλό 17 μηνών (50) του Αυγούστου, σε ένα βαθμό εξαιτίας της πολιτικής στασιμότητας που επικρατεί στη χώρα μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το κορυφαίο ινστιτούτο ερευνών της Γερμανίας ZEW (Zentrum fur Europaische Wirtschaftsforschung - Κέντρο Ευρωπαϊκών Ερευνών), το 20% των επενδυτών και αναλυτών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για την κατάρτιση του δείκτη οικονομικού κλίματος απάντησε μετά τις εκλογές.

Τον Αύγουστο ο δείκτης που αποτυπώνει την ψυχολογία επενδυτών και αναλυτών είχε εκτιναχθεί στο 50 και οι αναλυτές περίμεναν ότι στη σημερινή καταμέτρηση ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 45, παραμένοντας συγκριτικά ευνοϊκός μέσα στο περιβάλλον της εκλογικής αναστάτωσης, χάρη στα ευοίωνα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται για την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v