Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tyco: Ποινή φυλάκισης 8-25 ετών σε 2 πρώην στελέχη

Ποινή φυλάκισης 8-25 ετών επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Υόρκης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Tyco International, Dennis Kozlowski και τον πρώην οικονομικό διευθυντή Mark Swartz, ενώ παράλληλα τα δύο πρώην ανώτερα στελέχη καλούνται να καταβάλουν συνολικά 134,3 εκατ. δολ. για αποκατάσταση ζημίας.

Tyco: Ποινή φυλάκισης 8-25 ετών σε 2 πρώην στελέχη
Ποινή φυλάκισης 8-25 ετών επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Υόρκης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Tyco International, Dennis Kozlowski και τον πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρίας Mark Swartz, ενώ παράλληλα τα δύο πρώην ανώτερα στελέχη καλούνται να καταβάλουν συνολικά 134,3 εκατ. δολ. για αποκατάσταση ζημίας.

Επιπροσθέτως, ο D. Kozlowski καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70 εκατ. δολ. και ο M. Swartz πρόστιμο ύψους 35 εκατ. δολαρίων.

Ο 58χρονος Kozlowski και ο 45χρονος Swartz που κατηγορούνταν ότι έκλεψαν την Tyco, τη μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής συστημάτων ασφαλείας και ηλεκτρονικών δικτύων στον κόσμο, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα ακριβά και πολυτελή γούστα τους, καταδικάστηκαν τον Ιούνιο για 22 αδικήματα έκαστος.

Τα εγκλήματά τους περιελάμβαναν δεκάδες περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής κατά τις οποίες στέρησαν από την εταιρία για λογαριασμό τους αλλά και για λογαριασμό τρίτων, ποσό άνω των 150 εκατ. δολ., μέσω καταβολής παράνομων bonus και κακής διαχείρισης του προγράμματος δανείων της Tyco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v