Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Fiat – Ford για μικρά αυτοκίνητα

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Auto υπέγραψε συμφωνία με την Ford Motor για την κατασκευή μικρού μεγέθους αυτοκινήτου, το οποίο θα συναρμολογείται στην πλατφόρμα του Panda, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Συνεργασία Fiat – Ford για μικρά αυτοκίνητα
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Auto υπέγραψε συμφωνία με την Ford Motor για την κατασκευή μικρού μεγέθους αυτοκινήτου, σύμφωνα με την δήλωση του Lapo Elkann, υπεύθυνου προβολής της Fiat, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα του Fiat Panda και πρόσθεσε ότι η συμμαχία δημιουργείται για ένα μόνο προϊόν.

”Η συμφωνία αφορά μια συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής. Δεν μπορώ να πω εάν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία γιατί οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Sergio Marchionne, είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η Fiat θα ανακοινώσει τον επόμενο στόχο της για συμμαχία μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Η ευρεία συμμαχία που είχαν δημιουργήσει Fiat και General Motors κατέρρευσε τον Φεβρουάριο κι έκτοτε η ιταλική εταιρία αναζητεί βιομηχανικό εταίρο που θα την βοηθήσει να μειώσει τις δαπάνες στην ανταγωνιστική αγορά αυτοκινήτων.

Η Fiat Auto επενδύει περί τα 10 δισ. ευρώ σε 20 νέα μοντέλα στην περίοδο 2005 με 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v