Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς επιπλέον πακέτο βοήθειας 50 δισ. δολ. οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Bush θα ζητήσει από το Κογκρέσο πρόσθετο πακέτο βοήθειας ύψους 51,8 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Bush θα ζητήσει από το Κογκρέσο πρόσθετα έκτακτα κονδύλια ύψους 51,8 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τις ΗΠΑ.

Τα κεφάλαια, τα οποία είναι πρόσθετα στα 10 δισ. δολάρια που έχουν ήδη διατεθεί, θα μοιραστούν στις επιχειρήσεις διάσωσης, στην παροχή καθαρού νερού και στις ανάγκες της δημόσιας υγείας.

Εκτιμάται ότι ήδη δαπανώνται 1 με 2 δισ. δολ. την ημέρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής.

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης διέταξε την αναγκαστική αποχώρηση των κατοίκων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τόπο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την υγειονομική κατάσταση. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, πέντε άτομα έχουν πεθάνει από μολυσμένο νερό.

Από το νέο πακέτο βοήθειας, τα περισσότερα κονδύλια θα κατευθυνθούν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκτακτης Διαχείρισης, με 1,4 δισ. δολ. για το στρατό και 400 εκατ. δολ. για τους στρατιωτικούς μηχανικούς που επιδιορθώνουν τα φράγματα στη Νέα Ορλεάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v